08-08-06

45 minuten op 06:17

Tja in mijn schema stond nu 45 minuten op 06:17. De Garmin ingesteld op 45 minuten en een snelheid van 06:17 en daar waren we vertrokken.

 

In het begin ging het soepel en was mijn snelheid stabiel. Wanneer ik richting Minderhout liep lijkt mijn snelheid te varieëren. Tot ik merk dat er in deze streek toch heuvels zijn. Je merkt ze bijna niet maar wanneer je merkt dat je tempo zakt en dan beter om je heen kijkt merk je direct dat je toch een verhogin op gaat. Datzelfde effect heb je ook wanneer de snelheid omhoog gaat.

 

Heuveltraining kunnen we hier niet doen, maar het is grappig dat zelfs kleine verhogingen effect hebben.

 

De loop was goed verlopen maar af en toe merkte ik wat pijn in mijn holte van mijn rechter voet.

21:49 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-06

Long run 90 minuten, uiteindelijk 95 minuten

Vandaag stond er een long run op het programma van 90 minuten. Oneveer 14 km. Het weer was mooi deze morgen en mijn vrouw had dit weekend nog niet met de auto gereden (kwestie van blijven oefenen). Dus heb ik haar gevraagd om me in Merksplas af te zetten zodat ik terug kon lopen naar huis.

Zo gezegd zo gedaan. Wanneer ik de auto uit stapte in Merksplas kwam ik tot de constatering dat ik mijn Garmin niet bij me had. Zelfs mijn horloge had ik niet om. Gelukkig had ik mijn drankgordel wel bij en daar doe ik nu uit gewoonte meestal direct een GSM in. Dus had ik gelukkig wel een klokje.

Ik baalde wel sterk omdat ik graag de afstand geweten had. Maar goed. Het was direct een oefening om eens het tempo te leren aanvoelen. Mijn route had ik van te voren al uitgedacht (gelukkig maar). Dus op, naar de gevangenis van Merksplas en dan zo naar de kolonie van Wortel en dan via de grens met Nederland terug naar Hoogstraten. In totaal heb ik 95 minuten gelopen en ik schat een 15 km. Ik had een fijn gevoel achteraf maar de laatste kilometers waren toch zwaar voor mijn knieën. Ik heb bijna alles op zacht ondergrond gelopen.

Er waren veel mensen aan het wandelen, blijkbaar werd er iets georganiseerd door een wandelvereniging. Ik had speciaal vandaag mijn muggenstick ogpgedaan. De laatste keer dat ik Wortel kolonie passeerde werd ik belaagd door dazen. Deze keer geen last, waren ze er niet of kwam het dan toch van de stick? In elk geval heb ik niet gezien dat de wandelaars er last van hadden dus zal de dazentijd afgelopen zijn, zeker? Ik hoop het in elk geval.

Dinsdag staat er 45 minuten op het programma. Ik hoop dat ik het kan doen, want op het werk is het zeer druk en volgende week beginnen ook de voorbereidingen voor de antiliaanse feesten. En daar moet ik ook aan mee helpen.

18:47 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |