06-08-06

Long run 90 minuten, uiteindelijk 95 minuten

Vandaag stond er een long run op het programma van 90 minuten. Oneveer 14 km. Het weer was mooi deze morgen en mijn vrouw had dit weekend nog niet met de auto gereden (kwestie van blijven oefenen). Dus heb ik haar gevraagd om me in Merksplas af te zetten zodat ik terug kon lopen naar huis.

Zo gezegd zo gedaan. Wanneer ik de auto uit stapte in Merksplas kwam ik tot de constatering dat ik mijn Garmin niet bij me had. Zelfs mijn horloge had ik niet om. Gelukkig had ik mijn drankgordel wel bij en daar doe ik nu uit gewoonte meestal direct een GSM in. Dus had ik gelukkig wel een klokje.

Ik baalde wel sterk omdat ik graag de afstand geweten had. Maar goed. Het was direct een oefening om eens het tempo te leren aanvoelen. Mijn route had ik van te voren al uitgedacht (gelukkig maar). Dus op, naar de gevangenis van Merksplas en dan zo naar de kolonie van Wortel en dan via de grens met Nederland terug naar Hoogstraten. In totaal heb ik 95 minuten gelopen en ik schat een 15 km. Ik had een fijn gevoel achteraf maar de laatste kilometers waren toch zwaar voor mijn knieën. Ik heb bijna alles op zacht ondergrond gelopen.

Er waren veel mensen aan het wandelen, blijkbaar werd er iets georganiseerd door een wandelvereniging. Ik had speciaal vandaag mijn muggenstick ogpgedaan. De laatste keer dat ik Wortel kolonie passeerde werd ik belaagd door dazen. Deze keer geen last, waren ze er niet of kwam het dan toch van de stick? In elk geval heb ik niet gezien dat de wandelaars er last van hadden dus zal de dazentijd afgelopen zijn, zeker? Ik hoop het in elk geval.

Dinsdag staat er 45 minuten op het programma. Ik hoop dat ik het kan doen, want op het werk is het zeer druk en volgende week beginnen ook de voorbereidingen voor de antiliaanse feesten. En daar moet ik ook aan mee helpen.

18:47 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

traag lopen ? Uit een reactie van u, op edit haar blog, lees ik dat gij niet zo zijt voor traag lopen . Maar de vraag is , Wat is traag ? Als je ooit zover bent dat ge aan uw marathontraining begint zout ge u er toch moeten van overtuigen , om traag te lopen in je lange duurlopen . Dit is de enige manier om je gemiddelde hartslag te laten zakken . Sprinters of korte afstand lopers die hebben dat niet nodig , maar van zodra je langer dan 1 u onderweg bent in wedstrijdvorm , heb je uithouding nodig, dus lopen met lage hartslag. Bij het te lang lopen in de rode zone , maak je te veel melkzuur aan en dat verstramt je spieren met gevolg van een verhoogde kans op kwetsuren.Je hebt een fijne blog en hoop je wel ééns te kunnen ontmoeten op een bloggers bijeenkomst

Gepost door: mario | 07-08-06

lang wow Erik, je bent stevig in de kilometers aan het duiken zeg. Goed bezig en hou zo vol zou ik zo zeggen!

Gepost door: Ruthje | 07-08-06

De commentaren zijn gesloten.