30-07-06

Longrun tussen de reeën, de hazen en dazen

Vandaag stond er een long-run op het programma van 90 minuten. Ik moet eerlijk zeggen dat dit al een hele tijd geleden is dat ik nog eens 90 minuten gelopen heb. Om het kort te maken, het is goed gelukt.

 

Ik heb 15 km gedaan in 01h37m dus een 06:26 gem per km.

 

Ik geloof dat ik iets sneller had moeten lopen maar ik vond het tempo wel aangenaam.

 

Na de regenbui en het onweer heb ik op het internet gekeken of er nog buien te verwachten waren. (Zeker de moeite waard zo'n regenradar, je ziet direct of er buien te verwachten zijn.)

 

Met goede moed ben ik vertrokken naar mijn favoriete plaats, Wortelkolonie. Daar aangekomen (ondertussen had ik al 3.5km erop zitten) gebeurde wat ik al vreesde. 10 tallen dazen zaten achter mij aan. Het is het moment dat ik het bos in ging, daarvoor had ik geen probleem. Ik was verdorie ook vergeten de muggenstick te gebruiken (op die stick staat dat het ook tegen dazen werkt). Ik was niet helemaal zeker of ik gestoken zou worden wanneer ik bleef bewegen, maar al dat gezoem rond je kop werkt niet echt motiverend. De snelheid is eruit en je bent je niet op het lopen aan het concentreren. In mijn hoofd had ik al snel een plan gemaakt om zo snel mogelijk weer naar de bewoonde wereld te lopen. Maar ja ik moest toch nog ongeveer 11 km doen, dus een verkorting kon eigenlijk niet.

 

Op mijn pad kwam ik nog een haas tegen die mij blijkbaar zeer laat zag. Tot mijn schrik zag ik verderop een groot bruin beest op hetzelfde pad (ik heb hekel aan grote honden tijdens het lopen dus ik vreesde het ergste). Maar toen ik dichter kwam bleek het een ree te zijn. Zeer mooi en sierlijk sprong de ree het bos weer in. Verder op een veld heb ik nog een ree gezien die een hele tijd in het veld verder liep. Dit compenseerde alle ellende van de dazen. De natuur is toch mooi!

 

Na de reeën was ik direct weer bij de les want de dazen hadden mij nog niet los gelaten. Toch maar zo snel mogelijk het bos uit. En zie daar... de dazen waren verdwenen. Ik kon toen eindelijk een sanitaire stop doen, ondertussen had ik al 45 minuten gelopen. Ik ben maar doorgelopen naar Wortel en via Achtel terug naar Hoogstraten gegaan. Een mooie loop maar door de dazen was ik genoodzaakt om teveel op asfalt te lopen.

 

Dinsdag moet ik 45 minuten gewoon hardlopen. Gelukkig bij andere temperaturen als ik Frank mag geloven.

 

 

 

 

20:43 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-07-06

Eerste intervals sinds tijden..

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog intervals gedaan had. Op het programma stonden 8x 400m op wedstrijdniveau van 5 of 10km. Voor mij zal dat dan 5:11 zijn vanwege mijn laatst gelopen wedstrijd.

 

Het is al bij al goed verlopen en heeft mee een goed gevoel gegeven. Voor deze intervals is een piste toch een uitkomst. Voor de afstand gebruik ik mijn Garmin omdat de piste geen 400m is. Het voordeel van de Garmin is ook dat je de intervallen kunt instellen. Dus geen gereken maar gewoon je aandacht bij het lopen, zeer handig.

 

Ondanks de warmte heb ik toch de 5:11 kunnen lopen. Ik ben wel geschrokken van de snelheid die ik blijkbaar gehaald heb in de laatste wedstrijd.

08:40 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-06

45 minuten, 7,52 km.

Gisteravond een loop gedaan aan een redelijk tempo. Eigenlijk had ik vrijdag de dwars door Kasterlee willen lopen maar vanwege het weer had ik dat niet gedaan. Toch 's avonds (+/- 22.00) begonnen aan een loop van 45 minuten (stond op mijn schema). Ik was nogal met een hoge tempo begonnen. Waarschijnlijk waren dat de frustaties die eruit kwamen omdat ik de wedstrijd niet gelopen had. Na een 15 minuten maar toch de rem opgezet en rustig proberen 6 m /km te lopen.

 

Resultaat was goed en vlak: 45 minuten 7.5 km.

 

 

12:25 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-06

Toch veel mensen in Kasterlee??

Vandaag op de website gekeken wat de mensen ervan gemaakt hebben. Het aantal deelnemers was dus beduidend minder dan vorig jaar, dus er zijn meer mensen die besloten hebben om niet te gaan lopen midden in de warmte.

 

Beste tijd toch nog in de 52 minuten en slechtste tijd in de 1h 48. Geen idee wat ik gemaakt zou hebben. Zie ook http://www.dwarsdoorkasterlee.be/

 

Vanavond is het al wat afgekoeld. Ik ga straks 45 minuten lopen voor een km of 7 à 8. Rustig tempo.

 

Op dit moment nog niet echt een doel om te lopen maar Singelloop Breda trekt weer aan mij of de halve marathon van Etten-Leur? Dit jaar kan ik helaas niet meedoen aan de landlopersjogging in Wortel. Deze loop is echter een aanrader voor iedereen. Jammer dat ik hem niet kan lopen.

 

 

21:28 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-07-06

Het doek is gevallen...

Vandaag, na het nieuws van vandaag, heb ik besloten om de loop in Kasterlee, 16 km, niet te doen. Ik had nog hoop dat de temperatuur zou zakken maar het is niet zo, het blijft nog warm. Daarnaast was ik ook nog geschrokken van de tijden van vorig jaar. Zeker geen loop om even 16 km uit te proberen. Met 1h 30m val je al behoorlijk uit de toon;) Ik ben benieuwd wat ze dit jaar doen met deze warmte en dan ook nog om 14.00u!

 

Ik zal een andere loop moeten gaan uitkiezen.

 

20:30 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

6,5 km opwarming voor vrijdag???

Gisteravond 6,5 km gelopen. Ritme zat goed, 6:12 /km. Ik wou ook niet te snel gaan want het was lang geleden dat ik nog gelopen had. Met dit weer is het zeer moeilijk om nog een geschikt moment te vinden. En dan al die waarschuwingen over smog. Maar goed we willen toch nog iets kunnen presteren in Kasterlee vrijdag dus moeten we de warmte trotseren.

 

Vertrokken om 21:15 en de warmte viel wel mee. Een beetje last van mijn linker kuit maar na 15 minuten was dit weg. Ik ben altijd al een trage starter geweest. Pas na 25 minuten kom ik blijkbaar in mijn element. Heb dan al weer moeten vertragen anders ging het voor mij weer te snel.

 

Heb een kleine ronde gemaakt op asfalt en dat voel je toch direct aan de benen. Ik ben eigenlijk zand gewent, maar de dazen zijn tegenwoordig zeer agressief en veeltallig aanwezig dus vermijd ik nu de bossen en zandpaden. Ik zal voor Kasterlee misschien toch wat muggen stick moeten gebruiken.

 

Na het nieuws van deze morgen over de wandel 4 daagse in Nijmegen vraag ik mij nog af of het toch niet te warm gaat zijn voor de16 km.

 

To be continued....

 

 

09:40 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-06

Nog eens een berichtje

Het is wel weer heel lang geleden dat ik nog een bericht gepost heb. In de tussentijd heb ik niet helemaal stil gezeten. Ik heb nog een wedstrijd gelopen in Hoogstraten de 10 km, en die is in een goede tijd afgelopen. Ik zie duidelijk vooruitgang tussen nu en een jaar geleden.

 

Voor vrijdag heb ik me ingeschreven voor de 16km van Kasterlee. Ik ben nieuwsgierig naar de loop omdat er ook blijkbaar heuvels zijn. Iets wat ik hier niet kan trainen.

 

Ik zie alleen tegen de warmte op, maar vrijdag zou het wat koeler worden. Het uitlopen is belangrijker dan de tijd.

 

Ik hoop dat ik wat meer kan schrijven in de komende dagen, en de draad van de blog weer kan oppakken.

 

10:31 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |