30-07-06

Longrun tussen de reeën, de hazen en dazen

Vandaag stond er een long-run op het programma van 90 minuten. Ik moet eerlijk zeggen dat dit al een hele tijd geleden is dat ik nog eens 90 minuten gelopen heb. Om het kort te maken, het is goed gelukt.

 

Ik heb 15 km gedaan in 01h37m dus een 06:26 gem per km.

 

Ik geloof dat ik iets sneller had moeten lopen maar ik vond het tempo wel aangenaam.

 

Na de regenbui en het onweer heb ik op het internet gekeken of er nog buien te verwachten waren. (Zeker de moeite waard zo'n regenradar, je ziet direct of er buien te verwachten zijn.)

 

Met goede moed ben ik vertrokken naar mijn favoriete plaats, Wortelkolonie. Daar aangekomen (ondertussen had ik al 3.5km erop zitten) gebeurde wat ik al vreesde. 10 tallen dazen zaten achter mij aan. Het is het moment dat ik het bos in ging, daarvoor had ik geen probleem. Ik was verdorie ook vergeten de muggenstick te gebruiken (op die stick staat dat het ook tegen dazen werkt). Ik was niet helemaal zeker of ik gestoken zou worden wanneer ik bleef bewegen, maar al dat gezoem rond je kop werkt niet echt motiverend. De snelheid is eruit en je bent je niet op het lopen aan het concentreren. In mijn hoofd had ik al snel een plan gemaakt om zo snel mogelijk weer naar de bewoonde wereld te lopen. Maar ja ik moest toch nog ongeveer 11 km doen, dus een verkorting kon eigenlijk niet.

 

Op mijn pad kwam ik nog een haas tegen die mij blijkbaar zeer laat zag. Tot mijn schrik zag ik verderop een groot bruin beest op hetzelfde pad (ik heb hekel aan grote honden tijdens het lopen dus ik vreesde het ergste). Maar toen ik dichter kwam bleek het een ree te zijn. Zeer mooi en sierlijk sprong de ree het bos weer in. Verder op een veld heb ik nog een ree gezien die een hele tijd in het veld verder liep. Dit compenseerde alle ellende van de dazen. De natuur is toch mooi!

 

Na de reeën was ik direct weer bij de les want de dazen hadden mij nog niet los gelaten. Toch maar zo snel mogelijk het bos uit. En zie daar... de dazen waren verdwenen. Ik kon toen eindelijk een sanitaire stop doen, ondertussen had ik al 45 minuten gelopen. Ik ben maar doorgelopen naar Wortel en via Achtel terug naar Hoogstraten gegaan. Een mooie loop maar door de dazen was ik genoodzaakt om teveel op asfalt te lopen.

 

Dinsdag moet ik 45 minuten gewoon hardlopen. Gelukkig bij andere temperaturen als ik Frank mag geloven.

 

 

 

 

20:43 Gepost door Erik de Viking in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

beestjes ik ben ook altijd wel 't slachtoffer van beestjes onderweg. Vooral in het Park heeft een familie ganzen het steevast op mij gemunt :-) Wat Verheul betreft: ik heb het boek van Klaas Lok die over die methode geschreven heeft en er een aantal schema's in gezet heeft, noemt het "Duurloopmisverstand". Je kan het wel enkel in Nederland krijgen (via internet of effe in Breda of Eindhoven een Runners World-winkel binnenstappen).

Gepost door: Ruthje | 30-07-06

De commentaren zijn gesloten.