13-03-06

Zondag, gezicht verbrand

Je kunt het niet geloven, het vriest de zon schijnt en je bent 1,5 uur aan het lopen en je gezicht is verbrand!

Ik heb nu altijd een muts op en je zag duidelijk een afdruk van mijn muts op mijn voorhoofd. Maf gezicht. Gelukkig trekte het na een halv dag weg want met zo'n gezicht naar mijn werk gaan zag ik echt niet zitten. Wat natuurlijk positief is is at de zon sterker wordt en dat de lente kriebels weer komen.

 

Ik heb zondag weer in Wortelkolonie gelopen en zeer genoten van de natuur. De volgens zijn druk in de weer. Ze voelen ook dat de dagen langer worden. Ook zondag was de specht weer aanwezig. Zijn gehamer verbaasde me nogal. Zijn kop moet wel van hout zijn. Met zoveel kracht moet je wel koppijn krijgen.

 

Ik heb 14 km gedaan en op een rustig tempo gelopen. Mijn hartslag was toch op momenten hoger dan 88% maar ik vond het gevoel van een goed tempo belangrijker. Dus gemiddelde hartslag 85%, hoogste hartslag 90%.

Aangezien het nog vroor was de grond wel keihard. Dus het voordeel om op zachte grond door de bossen te crossen was zondag ver te zoeken.

 

Ik zit steeds weer te denken aan de 20 km van Brussel, maar 14 km is nog geen 20 km en het schijnt daar ook nogal heuvelig te zijn. Daarnaast zal ik ook nog op 2 weken op vakantie gaan en zullen de trainingen moeten stoppen. Het zal aan mijn schoonzus liggen of we gaan of niet.

09:22 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-03-06

Wortel kolonie en wortel carnaval

Wat die twee met elkaar te maken hebben?  Alles..

 

Ik heb vandaag lekker gelopen in Wortelkolonie. De mooie rustige omgeving werd flink verstoord door de Wortelcarnavalsstoet. De wagens maakten zoveel lawaai dat zelfs op enekel km's afstand je de muziek kon horen. Sommige wagens hadden muziek die wua ritme in hetzelfde kadans waren als mijn loopritme. Dat viel dan mee. De verschillende vogels die ik normaal hoor waren nu niet te horen of waren ze soms weg? Op een gegeven moment heb ik toch de specht gehoord, een ritme die niet te verwarren was met de muziek.

 

Vandaag in zon en sneeuw gelopen, de sneeuwbui was best wel heftig en ik had een ogenblik gedacht dat ik zou stoppen. Maar daar kwam de zon alweer. In totaal 14 km gelopen. Niet snel maar het ging mij om de km's.

 

Voorlopig geen problemen, wel een zeer voldaan gevoel.

 

 

20:12 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-03-06

Weer terug.....

Het was weer lang geleden dat ik nog eens geblogged heb. Ik wist niet eens meer mijn paswoord. Verder de layout van het invoeren van de tekst is ook al totaal veranderd. Kortom ik heb nogal wat gemist.

 

Ik zie dat de andere hardlopers er nog steeds zijn. Ik zal mijn ervaringen ook toevoegen aan de loperswereld maar het zal niet elke dag gebeuren.

 

Ik ben niet gestopt met lopen, ik ben gewoon door blijven lopen. Ondanks alle drukte heb ik toch geprobeerd om een long-run te doen op zondag (+/- 12 km) en een korte loop van 8 km in de week.

 

Ik ben nu niet echt voor iets aan het trainen, het is meer onderhoud van mijn conditie.

 

Met Lieve (mijn schoonzus) loop ik regelmatig. Ons plan is om eens van Wortel naar Oud-Turnhout te lopen. Kwestie om niet telkens in rondjes te lopen en een doel te hebben die wat betekent. "Ik kom bij je op de koffie, dus kom ik maar even langs gelopen" ;) (By the way, het zal ongeveer 15km zijn dus dat moet lukken...)

 

Dat is het tot zover...

 

17:00 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |