28-11-05

Crossloop in Wortel

Na een week plat gelegen te hebben vanwege een griep, ben ik zondag weer terug op mijn benen gaan staan voor een loop in Wortelkolonie.
 
Natuurlijk verwachtte ik veel modder maar het was precies de crossloop van Roeselare. Het was plesant om de plassen te ontwijken (wat niet helemaal lukte). Het was een uitdagende loop, totaal iets anders. De omgeving was bedekt met een deken van sneeuw. De ijslandse paarden (ik denk toch dat ze zo heten) zochten onder het bevroren sneeuw naar wat gras. De meezen sprongen in de dennebomen heen en weer en ik moest zeggen dat ik alleen was in de kolonie. Ik heb niemand gezien en achteraf kon ik wel begrijpen waarom. Het was te modderig om daar met je zondagse kleren door te gaan.
 
Om weer terug te beginnen na mijn griep, heb ik het beperkt tot 1 rondje. In totaal 35 minuten gelopen en alles werkte nog naar behoren. Ik zal weer langzaam de zaak moeten opbouwen om weer eens keer 15 km te doen. Tot nu toe heb ik geen probleem dus heb ik het denk ik goed verteerd.
 
 
 
 

13:42 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-11-05

Mijn eerste 15 km!

Vandaag rustig gelopen. Mijn hartslag was laag, 78%. Het tempo was ook wel laag maar ik voelde me daar wel goed bij, 6:55 - 7:11 m/km.
 
Ik liep al een tijdje met de gedachten om eens een 15 km te lopen. Ik dacht dat ik er wel klaar voor was en vandaag voelde ik mij goed.
 
Ik had mezelf goed ingepakt, het weer was guur en redelijk veel wind dus was het wel nodig om een extra jasje aan te doen. Ik had er geen spijt van.
 
Nadat de 6 km gepasseerd waren moest ik beslissen of om terug te gaan of nog een lus erbij doen. Het werd een lus erbij. En zie daar, 14.5 km in 1h41m, 07:00m/km. Geen snelle tijd maar wel een bewijs dat ik meer dan een 1h30 kan lopen en dat de 15 km erin zit. Dit is weer een stap dichter naar de halve marathon.
 
Het moeilijke punt was 13 km. Maar ik kon het niet laten om, zo dicht bij de 15 km, het te laten schieten.
 
De route die ik gelopen heb zie je hiernaast. Mooi door de velden en bossen van Hoogstraten en Wortel-Kolonie.
 
Volgende week ietsje rustig aan doen om te zien hoe mijn lichaam reageert, daarna zien we weer verder.

16:56 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Na lange tijd nog een blog

Vandaag ga ik weer een tour doen. Ik heb weinig tijd gehad om de blogs aan te vullen. Zoals je ziet in de kilometer week teller heb ik altijd gelopen. Bij mij gaat lopen voor het bloggen dus helaas had ik niet altijd tijd voor het aanvullen van mijn blog.
 
Op mijn werk is het ook druk en dus moeten we eerst de loopjes zien in te passen in het werkschema. Niet eenvoudig.
 
Ik heb weer verschillende paden ontdekt en ben zeer enthousiast daarover. Vandaag wordt het een test voor mij om d ejuiste kleding te kiezen. Ik ben maar sinds april begonnen met lopen en dan merk je dat het toch voor een heel lange tijd mooi weer is geweest. Vandaag is er scherpe koude wind. Te warm kleden is niet goed en te koud ook niet. De ervaring zal het doen zeker?
 
Tot straks voor mijn verslag over de loop.
 

12:28 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |