20-11-05

Mijn eerste 15 km!

Vandaag rustig gelopen. Mijn hartslag was laag, 78%. Het tempo was ook wel laag maar ik voelde me daar wel goed bij, 6:55 - 7:11 m/km.
 
Ik liep al een tijdje met de gedachten om eens een 15 km te lopen. Ik dacht dat ik er wel klaar voor was en vandaag voelde ik mij goed.
 
Ik had mezelf goed ingepakt, het weer was guur en redelijk veel wind dus was het wel nodig om een extra jasje aan te doen. Ik had er geen spijt van.
 
Nadat de 6 km gepasseerd waren moest ik beslissen of om terug te gaan of nog een lus erbij doen. Het werd een lus erbij. En zie daar, 14.5 km in 1h41m, 07:00m/km. Geen snelle tijd maar wel een bewijs dat ik meer dan een 1h30 kan lopen en dat de 15 km erin zit. Dit is weer een stap dichter naar de halve marathon.
 
Het moeilijke punt was 13 km. Maar ik kon het niet laten om, zo dicht bij de 15 km, het te laten schieten.
 
De route die ik gelopen heb zie je hiernaast. Mooi door de velden en bossen van Hoogstraten en Wortel-Kolonie.
 
Volgende week ietsje rustig aan doen om te zien hoe mijn lichaam reageert, daarna zien we weer verder.

16:56 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Proficiat met je eerste 15 km en inderdaad, eens je die hebt bereikt is de halve niet meer ver weg, gewoon inplannen en doen.

Gepost door: Edith | 21-11-05

Gefeliciteerd. Ik weet wat je voelt. Nog maar enkele weken geleden heb ik deze afstand ook voor het eerst bereikt. Het is echt geweldig. Ik zou blijven lopen als dat kon en hoe langer je loopt hoe aangenamer het voelt. Hoe meer ik loop, hoe meer ik uitkijk naar die marathon. Probeer er altijd plezier in te hebben en haak nu niet meer af. Veel succes.

Gepost door: Christophe | 22-11-05

Goe bezig Proficiat met je eerste 15 km. Op je gemakske zal je er zeker geraken. Niks forceren, loop op je gevoel en luister naar je lichaam. Een 10 Miles ligt al zeker in je bereik en een halve is 'maar' 5 km meer. Succes.

Gepost door: Michael | 22-11-05

chique dingen knap hoor, zo 1.5 uur op pad. Wel mooi lopen daar in Wortel en Hoogstraten ! Je bent stillaan klaar voor die halve, succes in ieder geval !

Gepost door: bob | 23-11-05

Mooi zo Telkens een eindje verder en dan komt die halve, en wie weet die hele, snel dichterbij

Gepost door: Koen | 24-11-05

goe bezig leeftijdsgenoot ik herinner nog mijn euforie na mijn eerste 21 km , die moet jij nu hebben bij je eerste 15 km , je zit niet ver meer van de 21 km maar je doet wel verstandig door te kijken hoe je lichaam die 15km verteerd , succes nog en misshien tot op een halve marathon wedstrijd !

Gepost door: roadrunnerke | 27-11-05

De commentaren zijn gesloten.