23-10-05

52min, 7.7 km, 6:52 m/km beste tempo 4:45

Een nieuw parcours gevonden in Wortelkolonie. Ben er zeer tevreden over, daar dit helemaal op zachte ondergrond is. Het nadeel is dat ik eerst met de auto moet gaan.
 
Een leuk rondje gevonden van ongeveer 4 km. Dit is plesant om te besluiten om meer rondes te doen of niet. Bij 6 km bijvoorbeeld is het direct zoveel. Nu kan ik kiezen tussen 4, 8, 12, 16 of 20 km...??
 
De laatste tijd geen last van mijn scheenbeen. Ik moet zeker doorzetten op zachte grond te gaan lopen. 1 groot nadeel, 's avonds is het te donker om daar te gaan lopen. Dus moet ik door de week verplicht op harde ondergrond lopen.

13:04 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-10-05

Tof gelopen, geen pijn??? pantoffel held

Al weken loop ik met een kleine pijn in mijn linker scheen / kuitbeen. Sinds een week draag ik nu thuis goede pantoffels die ik bij de CM gekocht heb. Zij zitten als gegoten en sindsdien heb ik geen last meer van mijn scheenbeen en ook niet tijdens of na het hardlopen.
 
Elke keer wanneer ik mijn gewone dagelijkse schoenen verving door mijn pantoffels kreeg ik direct pijn. Dit is de reden waarom ik naar nadere pantoffels zocht.
 
Verder heb ik de laatste tijd alleen maar (buiten de wedstrijden) loopjes gedaan van maximaal 35 à 40 minuten. Ik wil het voorlopig hierbij laten en eventueel allen de frequentie verhogen ipv de totale tijd. Daarnaast heb ik de iets langere run in het weekend nu op zand gelopen ipv op asfalt.
 
Allemaalzaken die inelkaar grijpen natuurlijk maar misschien zijn de pantoffels toch een goede zaak geweest.
 

13:51 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-05

De Liereman loop in Oud-Turnhout, 11km, 1h02m, 5:38m/km

Vandaag samen met mijn schoonzus (zie foto van de singelloop van vorige week) de Liereman loop gedaan. Het was met vrije vetrek uur. We waren vrij vroeg en konden gewoon met de algemene start mee om 10.30u.
 
Het leuke van deze loop is dat er 2 ronden te lopen zijn van 5.5 km op zachte ondergrond. Iets wat ik totaal mis in mijn omgeving en wat wel wenselijk is voor mijn problemen met mijn linkerbeen. Ik ben dus benieuwd of ik morgen ook last heb van mijn linker been.
 
De loop ging zeer goed, ik heb de 11 km in 1 uur en 2  minuten gelopen. Voor mij een goede snelheid. We zijn de hele run bij elkaar gebleven. Lieve had op het einde wat moeilijk omdat ze nog steeds last had van een verkoudheid en daarboven ook nog weinig had getraind. Maar ze kwam toch verdienstelijk een 2 tal minuten na mij.
 
Een gemiddelde snelheid van 5:38 is niet gek. Ook tijdens deze run heb ik mijn hartslagmeter niet gebruikt. Ik denk dat de hartslag zeker gem rond 90% gelegen zal hebben.
 
Ik heb regelmatig tijdens de loop aan de andere bloggers gedacht die de marathon van Eindhoven aan het lopen zijn. Ik ben speciaal nieuwsgierig hoe Ruth het zal doen. Haar eerste marathon.
 
Afwachten.........


16:01 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-10-05

20e Singelloop Breda, 8.3 km , 45:30, 5:23m/km

Het is gelukt. Een leuke tijd en binnen de eerste 1000 gefinished. 620 ste geëindigd van de 1879 is niet gek. Dit ruikt naar meer. Hierbij de officiële tijd zoals vermeld op het internet:
 
 
 

 
 
 
 

620  1731 Erik Smith                Hoogstraten (BEL)      512e Mrc8     48:22    45:30
626  1732 Lieve Derache        Oud-Turnhout (BEL)     111e Vrc8     48:23    45:32

 
De dag begon in elk geval zeer slecht. De opmerking van Boston van gisteren is blijkbaar een beetje te letterlijk genomen. We waren op tijd om onze auto naar een P+R plaats te rijden. Voor een stoplicht moesten wij wachten en opeens kwam er een auto vanachter die niet op tijd kon remmen. Knal achter op onze auto. Ik kon nog net een beetje bij sturen naar links zodat de auto voor ons alleen maar kleine schade had. In elk geval is mijn auto nu van voor en van achter nogal zwaar ingedeukt. Geen goed begin. 2 schadeformulieren ingevuld en de zaak rustig afgehandeld. De klok tikte maar door en dus had ik er mij al bij neergelegd dat de Singelloop niet door ging. Na een half uur waren we dan toch klaar om door te rijden (de auto ging nog, alle lichten deden het, alleen de koffer kon niet dicht). We zetten onze auto op het NAC voetbalstadion parkeerterrein en hebben toen de bus nog kunnen nemen naar het centrum. We hebben met andere lopers de druk een beetje verhoogd op de chauffeur zodat deze direct door reed naar het startpunt ipv eerst naar de omkleedplaats te gaan. Om 11.55 u kwamen we bij de startplaats aan. Snel uitgestapt en achteraan aangesloten. Gelukkig, we konden nog mee. Ons doel was bereikt.
 
Helaas stonden we dus achteraan. De opkomst was enorm en het probleem zat hem in de binnenstad . De straten waren te smal en dus hadden we 3 keer een stop. Mijn beste tijd zou het niet worden dacht ik toen. Gelukkig liep Lieve (mijn schoonzus) een pittig tempo zodat ik me daar aan kon optrekken. Rondjes van 5:12 en 5:17 is voor mij supersnel, maar vandaag kon ik het precies aan. De vele bandjes aan de kant geven je vleugeltjes. Lieve had last van een verkoudheid dus die ging op het laatst wat langzamer. Ik had nog wat meer kunnen doen, maar samen uit samen thuis.We wilden elkaar ook niet kwijtraken. Mijn vrouw (Katelijne) stond ook langs de kant maar was te laat en heeft ons niet zien passeren, dus is er ook geen actie foto gemaakt. Sorry guys, nog steeds geen foto voor de blog. Er is wel een foto in rust en die zal ik later bijvoegen. Volgende week is Oud-Turnhout aan de beurt. De thuishaven van Lieve. Dan gaan we 10 km lopen in de Liereman, geen beton of asfalt maar wel echte natuur. De biotoop van Lieve, ik zal moeten oppassen voor haar snelheid! Tijdens het lopen zal ik dan denken aan al die andere bloggers die in Eindhoven aan het zwoegen zijn!
 
Zeker de moeite waard, we hebben althans afgesproken om volgend jaar in elk geval voor de 15 km gaan.
 
 
 22:30 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-10-05

De dag voor de wedstrijd

Ik heb vandaag mijn startnummer in Breda opgehaald. Het is 1731. Ik had me al via het internet ingeschreven en dus hoefde ik niet in de rij te staan. De buitenlanders waren apart. (Soms is het toch handig om een buitenlander te zijn ;)
 
De organisatie is goed, alles stond al aangeduid voor morgen.Ik denk dat ze veel volk verwachten. Dit is voor mij de eerste grote wedstrijd/trimloop. Ik heb alleen nog maar een lokale trimloop gedaan. Ik hoop dat het weer goed zal zijn. Allemaal zaken waar ik nog niet aangedacht heb als, waar laat ik mijn jas, doe ik eerst een trainingsbroek aan en dan? Er is een omkleedruimte voorzien maar mijn vrouwtje gaat ook mee, dus die heeft helaas de taak om alles bij te houden.
 
De championchip heb ik ook al.  Funny little thing. Zo iets kleins. Ik begrijp niet dat dat apparaat straks al die starters in 1 keer kan registreren als ze over de startlijn stormen. Maar goed dat is mijn probleem niet.
 
Ruth had al gezegd dat er lopers shirts te verkrijgen waren in de Aldi en vandaag heb ik toch een shirt gekocht. Niet duur en de maat is ok. Nu nog een paar keer dragen en dan beslissen of we er nog meer kopen (voor bijna 9 € heb je geen miskoop.)
 

14:50 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |