02-10-05

20e Singelloop Breda, 8.3 km , 45:30, 5:23m/km

Het is gelukt. Een leuke tijd en binnen de eerste 1000 gefinished. 620 ste geëindigd van de 1879 is niet gek. Dit ruikt naar meer. Hierbij de officiële tijd zoals vermeld op het internet:
 
 
 

 
 
 
 

620  1731 Erik Smith                Hoogstraten (BEL)      512e Mrc8     48:22    45:30
626  1732 Lieve Derache        Oud-Turnhout (BEL)     111e Vrc8     48:23    45:32

 
De dag begon in elk geval zeer slecht. De opmerking van Boston van gisteren is blijkbaar een beetje te letterlijk genomen. We waren op tijd om onze auto naar een P+R plaats te rijden. Voor een stoplicht moesten wij wachten en opeens kwam er een auto vanachter die niet op tijd kon remmen. Knal achter op onze auto. Ik kon nog net een beetje bij sturen naar links zodat de auto voor ons alleen maar kleine schade had. In elk geval is mijn auto nu van voor en van achter nogal zwaar ingedeukt. Geen goed begin. 2 schadeformulieren ingevuld en de zaak rustig afgehandeld. De klok tikte maar door en dus had ik er mij al bij neergelegd dat de Singelloop niet door ging. Na een half uur waren we dan toch klaar om door te rijden (de auto ging nog, alle lichten deden het, alleen de koffer kon niet dicht). We zetten onze auto op het NAC voetbalstadion parkeerterrein en hebben toen de bus nog kunnen nemen naar het centrum. We hebben met andere lopers de druk een beetje verhoogd op de chauffeur zodat deze direct door reed naar het startpunt ipv eerst naar de omkleedplaats te gaan. Om 11.55 u kwamen we bij de startplaats aan. Snel uitgestapt en achteraan aangesloten. Gelukkig, we konden nog mee. Ons doel was bereikt.
 
Helaas stonden we dus achteraan. De opkomst was enorm en het probleem zat hem in de binnenstad . De straten waren te smal en dus hadden we 3 keer een stop. Mijn beste tijd zou het niet worden dacht ik toen. Gelukkig liep Lieve (mijn schoonzus) een pittig tempo zodat ik me daar aan kon optrekken. Rondjes van 5:12 en 5:17 is voor mij supersnel, maar vandaag kon ik het precies aan. De vele bandjes aan de kant geven je vleugeltjes. Lieve had last van een verkoudheid dus die ging op het laatst wat langzamer. Ik had nog wat meer kunnen doen, maar samen uit samen thuis.We wilden elkaar ook niet kwijtraken. Mijn vrouw (Katelijne) stond ook langs de kant maar was te laat en heeft ons niet zien passeren, dus is er ook geen actie foto gemaakt. Sorry guys, nog steeds geen foto voor de blog. Er is wel een foto in rust en die zal ik later bijvoegen. Volgende week is Oud-Turnhout aan de beurt. De thuishaven van Lieve. Dan gaan we 10 km lopen in de Liereman, geen beton of asfalt maar wel echte natuur. De biotoop van Lieve, ik zal moeten oppassen voor haar snelheid! Tijdens het lopen zal ik dan denken aan al die andere bloggers die in Eindhoven aan het zwoegen zijn!
 
Zeker de moeite waard, we hebben althans afgesproken om volgend jaar in elk geval voor de 15 km gaan.
 
 
 22:30 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Erik,
bravo voor je prestatie.
Voor mij is dit een extra aanmoediging en motivatie als beginnend loper.

Gepost door: lucas | 03-10-05

Proficiat ! Sterke prestatie, Erik, ook van het schoonzusje ...
Je bent verstandig bezig, misschien volgend jaar een halve marathon ?

Gepost door: frank spencer | 03-10-05

Proficiat ! Sterke prestatie, Erik, ook van het schoonzusje ...
Je bent verstandig bezig, misschien volgend jaar een halve marathon ?

Gepost door: frank spencer | 03-10-05

Proficiat. Proficiat met je mooie resultaat. Enne... ik ben al blij dat ik niet "break a leg" geschreven heb, zoals ik eerst van plan was! ;-)

Gepost door: Stefan | 03-10-05

knap gedaan dat vind ik nu echt wel een mooie tijd, hoor ! Daar mag je echt fier op zijn. Knappe evolutie ... als je wil kan je volgend jaar inderdaad gerust een halve marathon lopen ... succes alvast !

Gepost door: bob | 05-10-05

super!! wow, ondanks de ellende vooraf heb je een prachtprestatie neergezet. Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 06-10-05

De commentaren zijn gesloten.