28-09-05

Laatste loop voor de wedstrijd

Gisteravond mijn laatste loop gedaan voor de wedstrijd van zondag. Een langrun van 75 minuten. Alles verliep goed, linkerbeen deed af en toe pijn. Een dag later (vandaag dus) heb ik geen pijn aan mijn linkerbeen. Dus ik heb zeker niet overdreven.
 
Ik liep het lekkerst op een hartritme van 80%.
 
Donderdag en vrijdag kan ik helaas niet lopen. Het seizoen van de djembe lessen zijn weer begonnen. Zondag is de wedstrijd dus ik twijfel nog of ik zaterdag nog een klein loopje ga doen van 20 minuten. Misschien kan ik beter helemaal rust nemen voor de wedstrijd.
 
Ik heb definitief besloten om niet de 15 km te lopen.
We gaan ervan genieten, ben nieuwsgierig of mijn schoonzus genoeg getraind heeft! In elk geval heeft ze meer aanleg voor het lopen en meer snelheid dan ik.
 
 
 
 
 
 

16:10 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-05

120905, 60 minuten duurloop

Gisteren nog, voordat we op bezoek gingen bij de buren, een duurloop gedaan van 60 minuten. Het ging weer goed. Het ritme zit er in. Het is natuurlijk wle zo, dat ik elke keer genoeg rustdagen heb tussen het lopen. Ik zal moeten proberen om minimaal 1 rustdag te nemen tussen 2 duurlopen. De intervaltrainingen heb ik geschrapt en vervangen door gewone duurlopen met dezelfde lengte in minuten als de interval.
 
Mijn benen zijn blijkbaar nog niet klaar voor het harde interval werk.
 
Ik kijk al weer uit naar de volgende loop. Mijn gewicht begint nu ook minder te worden. Het is toch niet zo snel gegaan als ik aanvankelijk gedacht / gehoopt had. Maar met de km die ik nu loop zal het wel goed komen/blijven. Ik begin al echt uit te kijken naar de 15 km Singelloop in Breda. Of ik de 15 km ga halen is nog een vraagteken maar we blijven optimistisch.

11:58 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

8 september

Ja een beetje te laat maar toch nog melden dat ik afgelopen donderdag 85 minuten heb gelopen. Een zeer aangenaam en voldaan gevoel he ik eraan overgehouden.
 
Het lopen in het donker was wel even iets anders. Ik ben pas in april begonnen met het lopen dus ad ik nog geen echte "donker ervaring".
 
Eigenlijk zou ik het afgelopen weekend nog een 65 minuten lopen. Dit is niet gebeurd vanwege allerlei afspraken en drukte.
 

11:39 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-05

54 min duurloop, 7,4km, 7:24 m/km gem

Vol verwachting uitgekeken naar deze loop. Alles verliep redelijk goed. Geen pijn tijdens het lopen (alleen mijn linker been, wat ik al normaal vind). Mijn hartslag bleef redelijk laag, tot 25 minuten van de loop. Op dat moment is mijn hartslag hoger gegaan. Mijn snelheid bleef redelijk constant. De laatste km heb ik een beetje hoger gelopen in hartritme (rond 82%) gewoon voor mijn gevoel.
 
Ik heb gemerkt tijdens mijn wedstrijd en ook tijdens het trainen dat ik graag sneller loop. Ik voel me dan ook beter, qua beweging voelt het ook beter aan (soepeler). Het enige probleem is dat mijn hartslag in het rode gaat (87-92%). Dat is dus niet goed. Dus met andere woorden, mijn conditie is er nog niet. Geen nood, het zal er wel komen met de tijd zeker?
 
De aftelling voor de Singelloop in Breda begint nu serieus te worden. Het is een week voor de Marathon van Eindhoven waar veel bloggers voor aan het trainen zijn. Ik begrijp hun spanning. Voor mij staat er niet zo veel op het spel maar ik merk toch dat ik me persoonlijk veel te druk maak over de snelheid. Ik hoop dat ik op het laatste moment nog kan kiezen tussen de 8km of de 15 km. De 8 km is geen probleem, de 15 km heb ik nog nooit gelopen. De grootste duurloop die ik nog moet doen is 90 minuten. Ik denk niet dat ik dan 15 minuten gelopen krijg. 11 of 12 km ligt beter in de buurt. We zullen wel zien, zover is het nog niet.

20:51 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-09-05

Het gaat weer de goed kant op..

Vandaag weer de schoenen aangetrokken voor een kleine lichte loop. Na de problemen van afgelopen week heb ik flink gas teruggenomen en een paar dagen rust ingebouwd. Om geen problemen te krijgen met mijn rechter knie heb ik maar besloten om er een lichte loop van 30 minuten te maken. Dit is goed gelukt. Ik heb 38 minuten gelopen met een gemiddeld hartslag van 72%. Een langzame tempo, mooi gelopen op onze Hoogstraatse piste. Lekker in het zonnetje. Daar heb ik eigenlijk de laatste dagen / weken de revue laten passeren en ben tot de conclusie gekomen dat ik gewoon gas terug moet nemen.
 
Het was weer een hele tijd geleden dat ik nog eens een zeer lage hartslag had en dat ik zo een tijdje heb kunnen doorlopen. De intensieve loop is dus op dit moment nog niets voor mij. Ik moet me erbij neer leggen dat ik op dit moment niet te snel moet gaan. Mijn gewrichten en spieren zijn er nog niet klaar voor. Ik heb voor mezelf beloofd om geen interval training te doen maar daarvoor in de plaats een duurloop met dezelfde lengte (in minuten).
 
Een ander punt wat ik begrepen heb en dat ook door andere bloggers bevetsigd is, is het stretchen. Blijf bij de basis stretch oefening en overdrijf niet! Omdat ik overdreven had bij het stretchen kreeg ik last van mijn rechter knie.
 
Wat ik ook geleerd heb is dat ik blijkbaar 3 à 4 dagen nodig heb om te herstellen.
 
Kortom het was weer zeer leerzaam de afgelopen dagen/weken.
 
Vandaag 36 minuten gelopen, hsm 72%gem, 6 km, 6 min/km 386 kCal

17:00 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |