06-09-05

54 min duurloop, 7,4km, 7:24 m/km gem

Vol verwachting uitgekeken naar deze loop. Alles verliep redelijk goed. Geen pijn tijdens het lopen (alleen mijn linker been, wat ik al normaal vind). Mijn hartslag bleef redelijk laag, tot 25 minuten van de loop. Op dat moment is mijn hartslag hoger gegaan. Mijn snelheid bleef redelijk constant. De laatste km heb ik een beetje hoger gelopen in hartritme (rond 82%) gewoon voor mijn gevoel.
 
Ik heb gemerkt tijdens mijn wedstrijd en ook tijdens het trainen dat ik graag sneller loop. Ik voel me dan ook beter, qua beweging voelt het ook beter aan (soepeler). Het enige probleem is dat mijn hartslag in het rode gaat (87-92%). Dat is dus niet goed. Dus met andere woorden, mijn conditie is er nog niet. Geen nood, het zal er wel komen met de tijd zeker?
 
De aftelling voor de Singelloop in Breda begint nu serieus te worden. Het is een week voor de Marathon van Eindhoven waar veel bloggers voor aan het trainen zijn. Ik begrijp hun spanning. Voor mij staat er niet zo veel op het spel maar ik merk toch dat ik me persoonlijk veel te druk maak over de snelheid. Ik hoop dat ik op het laatste moment nog kan kiezen tussen de 8km of de 15 km. De 8 km is geen probleem, de 15 km heb ik nog nooit gelopen. De grootste duurloop die ik nog moet doen is 90 minuten. Ik denk niet dat ik dan 15 minuten gelopen krijg. 11 of 12 km ligt beter in de buurt. We zullen wel zien, zover is het nog niet.

20:51 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tijd. Het zal er zeker komen met de tijd. Alweer een mooie training - op naar Breda.

Gepost door: Stefan | 06-09-05

roken Hoi,
nog altijd gestopt met roken? Ik las het op jouw blog. Ik bevind mij ongeveer in dezelfde situatie, alleen ben ik nog maar 8 dagen gestopt, ook zonder kauwgom of pleisters. Voorlopig gaat het nog altijd en ik merk ook dat het lopen makkelijker gaat...

Gepost door: Jeroen | 08-09-05

De commentaren zijn gesloten.