04-09-05

Het gaat weer de goed kant op..

Vandaag weer de schoenen aangetrokken voor een kleine lichte loop. Na de problemen van afgelopen week heb ik flink gas teruggenomen en een paar dagen rust ingebouwd. Om geen problemen te krijgen met mijn rechter knie heb ik maar besloten om er een lichte loop van 30 minuten te maken. Dit is goed gelukt. Ik heb 38 minuten gelopen met een gemiddeld hartslag van 72%. Een langzame tempo, mooi gelopen op onze Hoogstraatse piste. Lekker in het zonnetje. Daar heb ik eigenlijk de laatste dagen / weken de revue laten passeren en ben tot de conclusie gekomen dat ik gewoon gas terug moet nemen.
 
Het was weer een hele tijd geleden dat ik nog eens een zeer lage hartslag had en dat ik zo een tijdje heb kunnen doorlopen. De intensieve loop is dus op dit moment nog niets voor mij. Ik moet me erbij neer leggen dat ik op dit moment niet te snel moet gaan. Mijn gewrichten en spieren zijn er nog niet klaar voor. Ik heb voor mezelf beloofd om geen interval training te doen maar daarvoor in de plaats een duurloop met dezelfde lengte (in minuten).
 
Een ander punt wat ik begrepen heb en dat ook door andere bloggers bevetsigd is, is het stretchen. Blijf bij de basis stretch oefening en overdrijf niet! Omdat ik overdreven had bij het stretchen kreeg ik last van mijn rechter knie.
 
Wat ik ook geleerd heb is dat ik blijkbaar 3 à 4 dagen nodig heb om te herstellen.
 
Kortom het was weer zeer leerzaam de afgelopen dagen/weken.
 
Vandaag 36 minuten gelopen, hsm 72%gem, 6 km, 6 min/km 386 kCal

17:00 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

.. leuk dat het weer een stuk beter met je gaat! nog veel loopplezier!

Gepost door: Ruthje | 04-09-05

Blij ... dat het weer de goede kant uitgaat. Ik heb 1 bedenking. Vorige week twijfelde je nog of je tijdens wedstrijd wel 9 km aan 6min/km ging kunnen lopen. Vandaag loop je 6 km aan 6min/km en noem je het 'een kleine lichte loop'. Dat is heel mooi, maar ik zou toch voorzichtig blijven.

Wat je ook eens kan proberen, als je 3 a 4 dagen herstellen te lang vindt is een heel lichte recupreatietraining, ( 7-8 min/km of nog trager). Ik heb gemerkt dat dat bij mij het herstel bespoedigt, maar iedereen is anders natuurlijk.

Gepost door: DijleLoper | 04-09-05

De commentaren zijn gesloten.