31-08-05

Het gaat slecht...

Vandaag stond er 4x1000 en 1x2000m met 3 min wandelen ertussen op het programma. Het ging dus voor geen meter. Sinds gisteren heb ik ook last gekregen van mijn rechter knie. De oorzaak denk ik te weten. In een boek zag ik een stretch oefening die ik wel kon gebruiken. Dus ik heb denk ik een beetje teveel gestreched. Ik heb blijkbaar niet direct aangevoeld welke spieren bij die stretch oefening aan bod kwamen en ik heb ook deze oefening te lang gedaan.
 
Ik heb van de oefening maar 3*1000m gedaan en ben toen gestopt. Het lopen van de interval ging nog redelijk maar het stoppen en het weer op gang komen was zeer pijnlijk. Soms vraag ik me af of ik niet teveel geforceerd heb bij de wedstrijd van vrijdag. Maar goed we hebben direct veel bijgeleerd.
 
Ik heb direct Traumeel op mijn knie gesmeerd en dat gaf direct effect.
 
Ik denk dat ik beter wat rust neem de komende dagen. Normaal zou ik vrijdag een 50 minuten longrun doen en zondag 90 minuten. Die van vrijdag zal ik overslaan zodat ik 3 dagen rust heb. Zondag zal ik proberen een rustige run te doen van 50 minuten ipv 90. (Het hangt er een beetje vanaf hoe ik me voel.
 
Het is een tegenslag, maar ik zie het ook als leerzaam. Ondanks alle waarschuwingen en ervaringen op de blogs, is de beste leerschool blijkbaar toch nog de praktijk... helaas..
 

21:40 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

sterkte Erik Ik weet hoe lastig het is als je pijn hebt en toch wil lopen. Neem jij ook maar wat rust. Traumeel helpt bij mij ook wel, zowel zalf als tabletjes.

Elke tegenslag is een les. Zolang we ervan leren is er niks aan de hand. Daarvoor zijn we toch hier, om te leren van onze fouten. En de volgende keer beter te doen. Morgen gaat het vast weer beter. Slaap lekker straks.

Gepost door: Nadia | 31-08-05

Persoonlijk zou ik daar ook veel moeite mee hebben, switchen tussen lopen wandelen, zelfs als ik geen wedstrijd in de benen heb. Waren die 4x 1000 snelle intervals, kort na de wedstrijd ?
Ik heb bij mezelf gemerkt dat ik veel baat heb bij actieve rust, zoals je rustige run op zondag. Ik heb ook veel aan de waarschuwingen en ervaringen op de blogs, feit blijft natuurlijk dat iedereen anders is en eigen ervaring de belangrijkste blijft.

Gepost door: DijleLoper | 01-09-05

stretchen ik heb ook al slechte ervaringen gehad bij te lang of te veel stretchen. Mijn liesblessure begin maart is daar zo'n voorbeeld van. Had een klein beetje pijn, dus zei iemand stretch die lies maar eens goed. Had ik dat maar niet gedaan! Nu doe ik dus maar gewoon een paar basicstretchoefeningen (kuiten, quadriceps, hamstrings en zijkant knieën (tegen frictiesyndroom, waar ik ook al mee gesukkeld heb) en al de andere oefeningen laat ik links liggen! Veel beterschap!

Gepost door: Ruthje | 01-09-05

Stretchen Persoonlijk ben ik ook geen grote liefhebber van stretchen - enkel de basis-stretch-oefeningen en dan heel kort zijn goed voor mij.
Het beste geneesmiddel is rust ..., hoewel dit voor een gedreven loper soms wat moeilijk is.
Ik zou een paar dagen rusten en dan voorzichtig herbeginnen.
Ik zit er ook mee en vind het ook lastig, maar we moeten op lange termijn denken.

Gepost door: frank spencer | 02-09-05

... Da komt wel goe. Greetz

Gepost door: David | 04-09-05

De commentaren zijn gesloten.