26-08-05

Landlopers jogging Wortel, 9,17 km in 53min56, 5:53 m/km

Het is gelukt! Niet als laatste geëindigd en ik heb betere tijden gelopen dan ik had verwacht. Iedereen vertrok als gekken zo snel. Mijn hartslag was al direct 85% en daarn al snel naar 90%. Ik heb direct wat gas teruggenomen en ben dan ook achteraan beland (mijn grote schrik;) Veel gedacht aan de waarschuwingen om rustig aan te doen in het begin. Dat is nog redelijk gelukt maar het tempo was voor mij toch hoog.
 
Ik heb deze loop gelopen met een gem hartslag van 91%! Niet iets wat goed is denk ik. Maar het parcours was goed, veel onverharde paden en daardoor veel afwisseling in het lopen.
 
De laatste 3 km kon ik verschillende personen inhalen en het blijkt weer dat je je niet gek moet laten maken door andere lopers die sneller willen.
Het enige minpuntje is dat ik tijdens het lopen bij 5 km steken in mijn zij kreeg. Ik heb dit nog nooit gehad tijdens mijn trainingen. Ik denk dat het aan mijn hoge hartslag ligt.
 
Hierbij mijn km tijden:
1e km, 6:14 m/km
2e km, 6:18
3e km, 6:07
4e km, 6:04
5e km, 5:43
6e km, 6:03
7e km, 5:53
8e km, 5:19
9e km, 5:16
 
Niet gek, blijkbaar kan ik toch tijden onder de 6 min lopen. De enige bedenking die ik heb is over mijn hartslag. Ik wist niet dat ik zo lang zo'n hoge hartslag kan hebben. Maar goed, ik leef nog en voel mij na de jogging zeer goed. Het is zeker voor iedereen een aanrader om een wedstrijd te lopen. Het is een speciale sfeer, het is een speciaal gevoel. De gelopen route staat er naast (download van de Forerunner).

21:03 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

knap gedaan hele mooie prestatie met ne grote negatieve split, dus heel verstandig gelopen. Wat die hartslag betreft, normaal hoor. Woensdag was die bij mij ook onmiddellijk 164 en zo opgelopen tot 184 de laatste 2 km. Daar moet je je absoluut geen zorgen over maken.

Gepost door: bob | 27-08-05

Map Kan je mij op weg helpen hoe ik ook aan zo'n map kan geraken.
In mijn training Center programma kan ik wel de gevolgde route zien maar ik weet niet hoe ik die gegevens kan implementeren in een omgevingskaart.

Gepost door: Filip | 28-08-05

Filip, graag je email adres dan kan ik iets meer uitleggen

Gepost door: Erik | 29-08-05

proficiat met je prestatie ... steken in de zij krijg ik ook wel es hoor .. zolang het niet te erg wordt ... geen probleem ... trouwens : kan je mij ook es die uitleg mailen?

Gepost door: Koen | 29-08-05

Proficiat. Mooie wedstrijd: goed ingedeeld en dan flink uithalen aan het eind! Maak je geen zorgen over die hartslag. Naarmate je het starten in wedstrijden meer en meer gewoon wordt, zal je merken dat je hartslag niet zo hoog oploopt voor de start of vlak erna. Verder is hartslag een zeer individueel gegeven: de meeste van mijn wedstrijden kom ik ook met een gemiddelde thuis dat veel hoger ligt wat in de boekjes staat, maar doodgevallen ben ik voorlopig nog niet.

Gepost door: Stefan | 30-08-05

De commentaren zijn gesloten.