24-08-05

38 minuten in D2, 6.3 km

Vanmiddag in het zonnetje nog 40 minuten in D2 gedaan. (Hartslag tot 85%). Gemiddelde snelheid was 6,09 m/km. Niet gek toch maar het was wel zwoegen. Soms ging mijn hartslag toch iets boven de 85%, dus dan meer gas terugnemen. Deze oefening kwam me eigenlijk wel goed uit. Vrijdag is de landlopersjogging in Wortel en ik denk er aan mee te doen. Als een test hoe ik het zou doen. Je kunt er 3/6/9 km of 10 mijlen doen. Ik denk aan de 9 km, maar qua tempo zal ik het zeker niet op 6 min/km uithouden.
 
Ik denk eigenlijk toch een beetje teveel aan de snelheid. Ik heb me ingeschreven in de singelloop van Breda en dacht aan de 15 km. Ik denk dat ik de 15 km kan uitlopen (fysiek geen probleem). Maar ik heb eens naar de vorige uitslagen gekeken en tja de laatste uitslagen zijn met een gemiddelde tempo van 7,20m/km.(1h48) Ik vraag me af of ik daar ook niet ergens terecht zal komen.
 
Ik zal wel zien, we moeten nog een 30 tal dagen trainen dus er kan nog veel verbeteren zullen we maar zeggen.
 
 

17:40 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

tijd of plaats Bij mezelf merk ik dat het veel gemakkelijker is om een bepaalt tempo tijdens een wedstrijd te halen, dan op training. Misschien verbaas je jezelf wel op de 9k, als je het voorzichtig aanpakt. Ik loop ook steeds ergens achterin het deelnemersveld, maar zolang ik niet moederziel alleen ver achter de voorlaatste loop vind ik dat niet erg. Voor de singelloop zullen er voldoende deelnemers zijn, je zal niet alleen moeten lopen en ook niet de laatste zijn.

Gepost door: DijleLoper | 25-08-05

tempo ook ik loop quasi altijd in de achterhoede van een wedstrijd. Ik voel me op dat vlak dan ook wel het beste in een goeie grote massajogging of zo, ik loop niet graag als allerlaatste binnen. Voor velen loop ik een slakkentempo, voor mij is dat al een stevig tempo en meestal verbaas ik mezelf dan ook nog met het tempo dat ik loop op een wedstrijd, vaak stukken sneller dan op training. De adrenaline die aan het werk schiet waarschijnlijk :-) Veel plezier in Wortel in ieder geval!!

Gepost door: Ruthje | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.