20-08-05

Hier zijn we weer....

Een week op verlof weg geweest naar Zuid-Limburg Ndl (Vaals). Fijne vakantie gehad met veel wandelen en ook veel sporten. Ik ben niet gewend aan de vele heuvels dus het lopen ging nogal moeilijk. Een dagje 5 km lopen, liep dus uit op 5 km met hartslag 90%. Een gewoon stukje vlak zat er niet in.
 
De omgeving is zeer mooi en wanneer mijn conditie wat beter is ga ik zeker terug voor een degelijke afstand met heuvels! Ik kijk er al naar uit.
 
Vandaag 85 minuten gedaan, ongeveer 11,5 km. Mijn hartslag was niet laag te houden, hij bleef maar hameren op 83 à 85 % , wat te hoog was voor het tempo dat ik liep. Ik denk dat de hoge luchtvochtigheid van vandaag mij parten speelt. Ik heb dit eerder ook al meegemaakt, toen verweet ik de hoge temperatuur maar vandaag was het niet erg warm maar de luchtvochtigheid was rond 75 à 80%. Di geeft bij mij dus een verhoging van 5% in mijn hartslag.
 
De loop op zich ging goed maar de eerste 5 minuten waren stroef. De diesel die op gang moet komen zeker?
 
By the way Tim (zie mini chat), ik geniet van het hardlopen. Door de horloges weet ik wat ik aan het doen ben, anders lig ik na 20 minuten direct voor apen gapen. Mijn aard is dat ik veel te snel wil gaan en daar ben ik nog niet klaar voor.
 
 

16:14 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Meten is weten Hey Erik,
ik volg je volledig hoor ... ikzelf ben vanaf dag 1 dat ik aan het lopen ben geslagen ook aan het meten geslagen. Ben zo eenbeetje freaky dat ik elke gelopen meter en tijd alsook gevoel log in een XLS bestand. En weet je wat ... na 2 jaar lopen is het best leuk eens terug te lezen in de tijd ... zo zie ik duidelijk waar het allemaal waard voor is ... ik weet nog dat ik in september 2003 voor de eerste keer 10 km in 1 uur kon lopen en datik dat een gigantisch suc6 vond ... nu denk ik de 10 km wel in 40min te kunnen lopen ...

Gepost door: Yoeri | 20-08-05

tijd ik kreeg ook een mailtje van Tim en ik volg zijn redeneerwijze best ook wel, maar ik ben ook iemand die graag meet en dus weet. Da's voor iedereen persoonlijk uiteindelijk. Verschillende mensen op mijn club lopen nooit met een stopwatch, da's hun goed recht. Ik heb het één keer geprobeerd en voelde toen echt een gemis. Ik weet nu eenmaal graag hoe lang ik gelopen heb en hoe snel ik een bepaalde afstand heb gedaan, niet persé om een betere tijd neer te zetten maar gewoon omdat ik het graag weet :-)

Gepost door: Ruthje | 20-08-05

De commentaren zijn gesloten.