05-08-05

45 minuten, 6,5 km, 7:00m/km

Ja, ik kan nu eindelijk zien wat ik gelopen heb en aan wat tempo. Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe Forerunner 201. Waar ik minder over gestemd ben is mijn tempo. Bij het gemiddelde tempo had ik een hartslag die in de buurt kwam van 80%! Om een tempo te lopen van 6:00m/km zal ik toch nog wat moeten trainen ;)
 
In elk geval heb ik een plezante loop gehad. Je kunt nog veel meer trucks uithalen met de Forerunner maar daar moet ik nog eerst even op studeren. Het is al gelukt om de route die ik gelopen heb te "projecteren" op een landkaart.  Bij mijn volgende run zal ik zo'n landkaart proberen bij te voegen bij mijn blog.
 
Ik weet nu echt waar ik sta en waar ik ga.
 
 

08:44 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Forerunner Inderdaad leuk toestel ... ik heb de indruk dat er meer functionaliteiten opzitten dan bij mij ...misschien moet ik de nieuwe software eens downloaden ... wat je zeker moet uitproberen (waar ik veel gebruik van maak)
Autolap 1km : elk km piept hij even en zie je hoe snel je die km gelopen hebt.
Virtual partner ... vb deze morgen ingesteld 50 min aan 6:00 / km ... en dan start .. je ziet constant of je sneller / trager loopt dan je virtuele partner ... ideaal om duurlopen te doen en jezelf wqat te motiveren ...

veel suc6 ermeer .. het is echt een perfect toestelletje ...
PS. Ook ik loop met polar links, Garmin rechts ...

Gepost door: Yoeri | 05-08-05

tempo Het is inderdaad soms wel frustrerend dat je trager blijkt te lopen dan je dacht. Maar je zal merken...hoe langer je traint, hoe rapper je op den duur automatisch wordt. En je hoeft daarvoor zelfs niet persé intervaltraining te doen (doe ik ook nooit). Ook LSD-trainingen, waar je je hartslag ultralaag houdt (en je dus heel traag loopt) hebben op de duur het effect dat je basissnelheid verhoogt. Vroeger (een dikke 2 jaar geleden) was mijn basissnelheid nog boven de 7 min/km, nu hou ik al vlot aan dezelfde hartslag een tempo vol van 6 min/km, en dat dus zonder intervaltrainingen. Met intervaltraining zal het natuurlijk wel een pak sneller vooruitgaan :-)

Gepost door: Ruthje | 05-08-05

Forerunner Ben benieuwd naar je landkaart.

gr

Martyn

Gepost door: Martyn | 05-08-05

tempo Hallo Erik. Ik heb met veel plezier je blog gelezen. (je film is subliem :-). Ik zou me absoluut geen zorgen maken over dat tempo. Je hebt zeer veel vooruitgang geboekt de laatste 3 maanden en bent verstandig bezig. Die 6:00m/km, dat gaat zeker wel eens lukken. Dat traag ( ik prefereer de term comfortabel) en lang lopen je basistempo opdrijft kan ik uit eigen ervaring bevestigen. Blijf ze lopen

Gepost door: DijleLoper | 06-08-05

De commentaren zijn gesloten.