03-08-05

Forerunner 201 al binnen

Het was zover, gisteren avond belde de pakketdienst aan en het pakketje met de Forerunner was geleverd. Wat een snelle service, zondag besteld en dinsdag al binnen.
 
Ik was natuurlijk dood nieuwsgierig. Jammer genoeg on ik niet direct beginnen, de batterijen moesten nog opgeladen worden. Dit duurde minimaal 2 uur volgens de handleiding. Na ja, dan maar nog even in de tuin werken. 
 
Na een anderhalve uur waren de batterijen toch opgeladen. Vol spanning zet ik het apparaat aan en zie daar hij begint direct te zoeken naar de satellieten. Binnen is er weleenswaar geen ontvangst dus ben ik naat buiten gegaan. Na een 5tal minuten had hij mijn positie bepaald en kon ik verder aan de slag. De Forerunner kan in het Nederlands werken en alles is eigenlijk zeer eenvoudig en duidelijk. Je kunt er je ronde kilometers inzetten en bij elke passering van deze ronde afstand onthoudt hij de tijd en snelheid. Tevens geeft hij op de eenvoudige kaart aan waar deze ronde eindigt. De kaart is wel eenvoudig maar toch duidelijk. Je hebt als het ware een compas functie en je ziet heel goed waar je bent tov van wat je reeds gedaan hebt.
Omdat het gisteren en vandaag een rustdag is ben ik maar op de fiets geklommen en een klein tourtje gefietst. (Kon ik direct zien of mijn fietscomputer goed werkt).
Ik heb een aantal punten vatsgelegd (watermolen in Hoogstraten) en je kunt direct de afstand bepalen tussen thuis en de watermolen. Je kunt tot 100 punten vastleggen.
In de Forerunner 201 heb je ook een scherm die je zelf kunt indelen. Het scherm is ingedeeld in 3 kleine schermen en je kunt zelf bepalen wat je erop wilt zien. Ik heb  gekozen voor de tijd, hoogte en caloriëen. Het enige nadeel van Forerunner is dat de caloriëen worden aangegeven zonder k, terwijl het wel degelijk kCal zijn.
 
Bij thuiskomst heb ik het trainingsprogramma gedownload van Garmin. Werkt zeer goed. Ik kon direct via de bijgeleverde seriële kabel de gegevens downloaden. Je ziet op het programma alle rondetijden en je krijgt dus grafieken met de afstand, snelheid, hoogte etc in functie van de tijd. Tevens zie je een eenvoudige kaart van de route die je gelopen hebt.
 
Ik ben zeer onder de indruk.
 
Ik merk nu wel dat ik donderdag met 2 horloges ga trainen. De Polar en Forerunner. Wanneer ik geweten had dat het hardlopen mij zo interesseerde, dan had ik kunnen overwegen om de Forerunner 301 aan te schaffen. Deze heeft een hartslagmeter en nog andere functies.
 
Maar voorlopig ben ik dot content.

10:16 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

garmin amai, klinkt wel superhightech zeg. Iets té voor mij, ik hou het liever wat simpeler :-) maar inderdaad, voor die prijs heb je wel een pak meer dan mijn simpel Navmanneke. Maar idd wel jammer dat er geen hartslagfunctie opzit (bij Navman ook niet trouwens, maar die draag je rond je bovenarm, dus Polar kan ik nog steeds aandoen). Véél plezier ermee!!!

Gepost door: Ruthje | 03-08-05

Proficiat met je nieuwste aanwinst ... 'k ben zeker dat je er heel tevreden mee zal zijn

Gepost door: Koen | 03-08-05

speelgoed Ik wil ook zo'n speelgoedje! De Polar 625 x of de navman of de forerunner 301... Ik weet het niet meer! Maar nog effe afwachten...
Veel plezier ermee!

Gepost door: Lena | 05-08-05

Wauw! Ik zou dat ook al wel zien maar dat zal nog niet voor direct zijn, ben nog maar een beginnertje.

@Lena: zet hem misschien op je huwelijkslijstje, wie weet ;-)

Groetjes en een fijn weekend Erik.

Gepost door: Nadia | 05-08-05

snelheid Kan je op de forerunner ook zien hoe snel je aan het lopen bent? 'k Heb de indruk dat je alleen maar het tempo (x min voor 1 km) te zien krijgt.

Alvast bedankt....

Bart

Gepost door: bart | 28-04-06

De commentaren zijn gesloten.