26-07-05

Last van linker been

Sinds mijn longrun van zaterdag heb ik toch last van mijn linkerbeen. Voornamelijk op de hoogte van mijn kuit en scheenbeen. Ik weet wanneer ik het krijg dus moeten we dat maar zien te voorkomen, niet waar? Het probleem komt naar boven wanneer ik te snel wil gaan. Een sprint of gewoon een hoger tempo. 
Ik zal dus nog een lange tijd rustig moeten blijven lopen. Vaak moet ik mezelf inhouden omdat ik denk dat ik nog genoeg energy over heb om nog wat sprints te doen.
 
Ieder geval heb ik gisteren een rustig herstel loop gedaan van 25 minuten. Het deed me in elk geval goed. Mijn linkerbeen doet geen pijn wanneer ik loop.
 
Vanavond gaan we uit eten bij familie, dus geen loopsessie. Dat zal voor woensdag zijn.
 
 

 

13:41 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

had daar in het begin ook last van. wat bij mij goed geholpen heeft is minstens 2 à 3 km heel rustig inlopen vooraleer ik begin te versnellen. Misschien werkt dit bij jou ook ...

Gepost door: bob | 26-07-05

Breda Ik heb gelezen dat je 2/10 naar Breda gaat , ik dacht dat er ook een halve marathon was , weet jij soms of er een site bestaat met meer informatie hierover??

Gepost door: erik | 27-07-05

warmlopen inderdaad, zoals Bob zegt...eerst goed warmlopen alvorens te versnellen. Ik noem mezelf soms een dieselke...het duurt zeker zo'n 15 min. eer mijn benen een beetje los en warm aanvoelen en ik het tempo wat durf te versnellen.Als ik het eerder probeer heb ik gegarandeerd problemen...

Gepost door: Ruthje | 27-07-05

niet forceren ... als je lichte spierpijn in kuit en scheenbeen voelt is het oppassen geblazen.
Vergeet efkens de snelheid en de PR's.
Laat je chrono thuis en loop ontspannen zonder je om snelheid te bekommeren - een blessure loert rap om de hoek en je mag ze geen kans geven om toe te slaan. Zolang je niet forceert, loop je weinig risico.
Beter rustig opbouwen, dan telkens opnieuw herbeginnen na blessure.

Gepost door: frank spencer | 27-07-05

De commentaren zijn gesloten.