24-07-05

230705 fijne run van 52 minuten

Het lukt nu aardig om elke week een lange run te doen van 50 à 55 minuten. Gisteren was dat ook het geval. Aantal km is nog steeds een giswerk omdat ik bedenk dat mijn fietscomputer niet juist is. Daarom kijk ik uit naar de ervaring van Ruhtje met haar Navman R300.
Gisteren werd ik in gehaald door een loopster die dezelfde ronde liep. Ik dacht het kalm te houden mijn eigen tempo te lopen maar ik merkte dat toch mijn hartslag langzaal hoger werd en dus moest ik ingrijpen en bewust langzamer gaan lopen. Een goede test voor een wedstrijd. Ik zal dus ook afgeleid worden door de omgeving en te hard willen beginnen te lopen.Hier kunnen we dus ook al proberen op te trainen;)
 
De beslissing voor een eerste wedstrijd is gevallen. Het wordt de singelloop in Breda (8,3 of 15 km). Lieve denkt er ook aan om mee te doen. Ik denk dat we nog 8 weken hebben dus dat zou normaal moeten lukken. Ik ga voor de 15 km maar mocht het fout gaan met de voorbereiding dan kunnen we alsnog de 8,3 km doen. Waarom Breda? Gewoon om anoniem te blijven.
 
Vanavond geen oefening meer.

13:52 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Navman Hoi Erik. Ik heb die Navman vorige week gekregen voor mijn verjaardag, kon me geen beter cadeau bedenken natuurlijk :-) Ben er heel tevreden over. Je hebt een gewone A4-batterij nodig (er zit er al ééntje bij), dus da's al makkelijk, je kan er dus ook herlaadbare insteken. Verder is het gewoon één knop induwen en je kan starten. Er zijn wel wat basisinstellingen die je kan veranderen (bv. miles ipv kilometers). In het bos presteerde ie tot nu toe ook goed. Qua afstandsmeting blijft ie mooi doorlopen, alleen de snelheidsmeting (aantal minuten per km en km/uur) laat het onder de bomen wel eens afweten (soms springt ie naar een beetje onlogische waarden dan). Maar als je zoals ik ook nog een Polar aanhebt, kan je op het einde altijd wel je gemiddelde berekenen, aangezien je van de Navman je totale afstand kan aflezen en van je Polar je totale gelopen tijd. Het aflezen van de gegevens is trouwens ook simpel, het toestelletje hangt om je bovenarm en je kijkt recht op het schermpje.
Ik ben er heel tevreden over in ieder geval. Ben wel op zich geen veeleisend persoon. Iemand vroeg me of je de gegevens kan uploaden naar je PC.... Dat kan je dus niet. Je kan wel een sessie bewaren, maar de volgende keer moet je die eerst deleten om een nieuwe sessie te starten, want anders telt ie dat gewoon bij je vorige sessie op. Ik vind dat allemaal niet zo erg, want na elke training noteer ik alles in een logboek, zodat de info m.i. niet op het toestel hoeft bewaard te worden. Voor de prijs van 159 euro moet je natuurlijk niet hetzelfde verwachten van de Garmin Forerunner waarvan het nieuwste model het dubbele kost natuurlijk. Als je nog vragen hebt, dan stel je ze maar!

Gepost door: Ruthje | 24-07-05

De commentaren zijn gesloten.