16-05-05

30 minuten hardlopen, maar nog niet achter elkaar.

Vandaag na 2 dagen rust weer eens hardgelopen. Het weer was lekker zonnig en op de atletiekbaan was het rustig. Voor vandaag stond het volgende op het programma:
- 10 min lopen
- 5 min wandelen
- 10 min lopen
- 5 min wandelen
- 10 min lopen
 
Dat ging allemaal gelukkig zonder problemen. Het enige probleem dat ik had was het toilet. Midden in de 2e sessie van de 10 minuten moest ik dringend naar het toilet. Echt een mogelijkheid om te gaan was er niet dus heb ik maar besloten om terug aar huis te lopen en de trianing te onderbreken voor een sanitaire stop. Waarschijnlijk kwam dat van al die asperges die we gisteren bij mijn ouders gegeten hebben.
 
Ik vraag me af hoe ze dat doen tijdens een marathon?
 
Ik volg op dit moment het schema van Run2Day. Het bevalt mij goed en ik kan het steeds volgen zonder veel extra moeite. Ik had niet gedacht dat ik nu al na een paar weken 30 minuten kan hardlopen. Weleens waar niet allemaal achterelkaar maar dat is het doel voor over 3 weken.
 
Voor de training in goede banen te leiden, gebruik ik een hardslagmeter van Polar (F11). Met deze hardslagmeter kan ik mijn resultaten uploaden naar het internet naar een programma van Polar. Zo kan ik mijn vooruitgang goed volgen. Zeer motiverend!
Het leuke aan een hardslagmeter is dat je zeker bent of je niet te hard loopt (een beginners fout naar men zegt).
 
Dit was het voor vandaag. Het kriebelt al weer voor morgen, ik zal me moeten inhouden of het wordt weer een loopdag ipv de rustdag!
 
Erik
 
 
 
 
 

13:36 Gepost door Erik de Viking | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Welkom in Bloggersland Ik vind het wel leuk dat mijn artikel in RW je aanzet tot het beginnen van een blog. Alvast veel sukses met het lopen - een blogje houdt de sociale druk hoog om vol te houden en te blijven trainen ...
Ik blijf je volgen, zet een link en ... op naar de marathon !

Gepost door: Frank Spencer | 17-05-05

De commentaren zijn gesloten.